Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü öğretmenlerinden Süheyla YEŞİLOĞLU YASAN tarafından Bilinguo Carnival of Languages (Dillerin Bilingual Karnavalı) adlı eTwinning ( European School Education Platform) projesi başlanmıştır.

26.02.2024 110

26-02-2024

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü öğretmenlerinden Süheyla YEŞİLOĞLU YASAN tarafından Bilinguo Carnival of Languages (Dillerin Bilingual Karnavalı) adlı eTwinning ( European School Education Platform) projesi Romanya’dan 2, Polonya’dan 1 ve Türkiye’den de 2 ortak olmak üzere toplam 5 okulla çalışılmaya başlanmıştır.

Uluslararası Ana Dili Günü, UNESCO tarafından 17 Kasım 1999'da 21 Şubat olarak açıklanmıştır. Projemiz kapsamında Ana Dili günü için 22 Şubat 2024 tarihinde konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi, Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi, Dilbilim Bölümü Öğr. Gör. Dr. ÖZLEM TARCAN hocamızı ağırladık. Hocamızın hazırlamış olduğu “Anadil ve İkidillilik Kavramlarına Dilbilimsel Bir Bakış Açısı “ adlı sunumdan sonra söyleşi yapılmıştır.

Uluslararası Ana Dili Günü kapsamında Özlem hocamız şu konulara değinmiştir:

- Dilbilim nedir?

- Dilbilimin temel kavramları nelerdir?

- Dil edinim süreci

- Anadil nedir?

- Anadilin önemi nedir?

- İkidillilik (Bilingualizm) nedir?

- İkidillilik (Bilingualizm) faydaları nelerdir?

- İkidillilik (Bilingualizm) zorlukları nelerdir?

- Dilin beyindeki oluşumu

- İkidillilik ve beyin gelişimi üzerinde bilimsel verileri bizlerle paylaşmıştır.

Hocamıza katkıları için teşekkür ederiz.

26-02-202426-02-202426-02-202426-02-202426-02-2024